I. Kaj so piškotki?

Piškotek je mala besedilna datoteka, ki se shrani na računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete določeno spletno mesto. S pomočjo piškotkov si spletno mesto zapomni vaša dejanja in nastavitve (kot so prijava, jezik, velikost pisave in druge želene nastavitve, povezane s prikazovanjem) za daljše obdobje, zato jih ni treba znova vnesti vsakič, ko se vrnete na spletno mesto ali brskate po njegovih različnih straneh.

Z obiskom https://lino.si vas bomo prosili za soglasje o uporabi piškotkov, ki niso potrebni za delovanje postaje.

 

Piškote smo razdelili na:

    a) Nujno potrebni piškotki – vedno aktivni

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki predstavljajo zahtevo za storitve, kot je nastavitev vaših nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Brskalnik lahko nastavite tako, da blokira ali opozori na te piškotke, vendar nekateri deli spletne strani takrat ne bodo delovali.

    b) Funkcionalni piškotki

Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo izboljšano funkcionalnost in personalizacijo. Lahko jih nastavimo mi ali ponudniki storitev tretjih oseb, katerih storitve smo dodali na naše spletne strani. Če teh piškotkov ne dovolite, nekatere ali vse te storitve morda ne bodo delovale pravilno.

    c) Analitični 

Ti piškotki nam omogočajo štetje obiskov in virov prometa, da lahko merimo in izboljšamo delovanje naše spletne strani. Pomagajo nam ugotoviti, katere strani so najbolj in katere najmanj priljubljene, in videti, kako se obiskovalci premikajo po spletnem mestu. Vsi podatki, zbrani s temi piškotki, so združeni in zato anonimni. Če teh piškotkov ne dovolite, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali naše spletne strani, in ne bomo mogli spremljati njihove učinkovitosti.

Pred privolitvijo vas bomo seznanili z nameni piškotkov, ki spadajo v posamezno kategorijo, o imenih in njihovem trajanju pa si lahko preberete v III. poglavju teh pravil.

Upravljavec podatkov, ki se zbirajo na https://lino.si je:

Podravka d.d.
Ante Starčevića 32
HR - 48000 Koprivnica
tel.  +38548/653-077
fax. +38548/653-088
mob. +38599/6651-783

Na pooblaščenca za varstvo podatkov se lahko obrnete na e-mail naslov: dpo@podravka.hr

Več o uporabi piškotkov preberite spodaj.

 

    II. Kako uporabljamo piškotke?

https://lino.si uporablja piškotke in podobne tehnologije za več namenov, odvisno od konteksta ali izdelka, vključno z:

1) začasnimi piškotki za vnos uporabnika (session-id) in/ali trajnimi piškotki, ki so v nekaterih primerih omejeni na nekaj ur – uporabljamo jih za shranjevanje vaših preferenc in nastavitev na vaši napravi ter za izboljšanje vaše izkušnje. Na primer, shranjevanje vaših osebnih preferenc v piškotke, kar vam omogoča, da vam ni treba znova in znova nastavljati preferenc. Poleg tega, če se odjavite od oglasov na podlagi zanimanja, shranimo vašo izbiro odjave v piškotek na vaši napravi;

2) piškotki za preverjanje avtentičnosti, ki se uporabljajo za storitve avtentifikacije, med trajanjem ogleda strani – uporabljamo jih za preverjanje vaše avtentičnosti. Ta piškotek vam omogoča premikanje od strani do strani, ne da bi se morali znova prijavljati na vsaki spletni strani. Prav tako lahko shranite svoje podatke za prijavo, da se vam ni treba prijaviti vsakič, ko se vrnete na spletno mesto;

3) varnostnimi piškotki, ki se uporabljajo za odkrivanje zlorab avtentičnosti, s časovno omejitvijo – uporabljamo jih za obdelavo informacij, ki nam omogočajo varnost, ter za ugotavljanje goljufij in zlorab;

4) piškotki multimedijskih vsebin, kot so piškotki za flash player, v času ogleda strani;

5) piškotki za nalaganje v času ogleda strani – uporabljamo jih za zapomnitev podatkov, ki nam jih posredujete. Te podatke shranimo v piškotek, da si jih tako zapomnimo;

6) trajnimi piškotki za prilagajanje uporabniških vmesnikov za čas ogleda strani (ali malo dlje) – uporabljamo jih, da vam omogočimo povratne informacije na spletnem mestu;

7) piškotki tretjih oseb za deljenje socialnih vtičnikov za prijavljene člane družbenih omrežij – nekatera naša spletna mesta vključujejo piškotke družbenih medijev, vključno s tistimi, ki uporabnikom, ki so prijavljeni v družbeno omrežje, omogočajo skupno rabo vsebine prek tega omrežja. To se zgodi na spletnih straneh, ki vam omogočajo prijavo in registracijo prek računov družbenih omrežij in če delite vsebino spletne strani na družbenih omrežjih (npr. prek gumba »všeč mi je«). Poseben vpliv na vašo zasebnost se razlikuje od družbenega omrežja do družbenega omrežja in je odvisen od nastavitev zasebnosti, ki ste jih izbrali na teh omrežjih. Kako upravljati s temi piškotki, lahko izveste na njihovih spletnih straneh. 

 

Poleg omenjenih piškotkov uporabljamo tudi:

1. piškotke vtičnika družbenih omrežij, namenjenih sledenju;

2. piškotke za razvoj in izboljšanje izdelkov ter storitev (reklamne piškotke tretjih oseb) – piškotke uporabljamo za zbiranje podatkov o vaši spletni aktivnosti in za prepoznavanje vaših interesov, da vam lahko prikazujemo oglase, ki bi vas lahko najbolj zanimali. Od prejemanja oglasov na podlagi interesov se lahko tudi odjavite, kot je opisano v naših pravilih o zasebnosti. Piškotke uporabljamo tudi za beleženje, na primer, koliko obiskovalcev je kliknilo na oglas in katere oglase ste videli, tako da se vam ne prikazujejo vedno isti. 

3. funkcionalne piškotke (analitične (statistične) piškotke) – uporabljamo piškotke prve in tretje osebe ter druge identifikatorje za zbiranje podatkov o uporabi in delovanju, kot na primer: uporabljamo jih lahko za štetje edinstvenih obiskovalcev nekega spletnega mesta ali storitve ter za razvoj drugih statistik o delovanju naših spletnih mest in izdelkov ali pa, da ugotovimo v namen izboljšav, kako delujejo naši izdelki (na primer uporabljamo piškotke za zbiranje podatkov, ki pomagajo porazdeliti bremena). To omogoča našim spletnim mestom, da delujejo.

 

Podravka ne more v celoti vplivati ​​na obdelavo osebnih podatkov s strani tretje osebe.

Podravka ne uporablja piškotkov za namene, ki niso opisani v naših Pravilih zasebnosti in teh Pravilih.

Poleg tega je pomembno opozoriti, da nekateri videoposnetki na naših straneh uporabljajo piškotek za anonimno zbiranje statističnih podatkov o tem, kako ste prišli na spletno stran in o videoposnetkih, ki ste jih obiskali.

Omogočanje teh piškotkov ni nujno potrebno za spletno stran, vendar vam bo omogočilo boljšo izkušnjo brskanja.

Te piškotke lahko izbrišete ali blokirate, a če to storite, nekatere funkcije te spletne strani morda ne bodo delovale.

 

    III.  Naziv, trajanje in namen piškotkov

Več informacij lahko najdete na naslednji povezavi: _________________________________

 

    IV. Ali uporabljamo druge piškotke?

Nekatere naše strani ali podstrani lahko uporabljajo dodatne in/ali drugačne piškotke od prej navedenih in opisanih. Na primer:

– podjetja, ki jih najamemo za zagotavljanje storitev v našem imenu, kot je analitika spletnih mest, nastavijo piškotke, ko obiščete naše spletne strani,

– podjetja, ki na naših spletnih straneh zagotavljajo vsebino, kot so videoposnetki, novice ali oglasi, nastavijo lastne piškotke. Omenjena podjetja uporabljajo podatke, ki jih obdelujejo, v skladu s svojimi predpisi o varstvu podatkov, kar tem podjetjem omogoča zbiranje in kombiniranje informacij o vaših dejavnostih z več spletnih mest, aplikacij ali spletnih storitev.

Podrobnosti o njih vam bodo na voljo v trenutku, ko se pojavijo, in takrat vas bomo prosili za privolitev, če je niste dali prej, za shranjevanje tudi teh piškotkov.

Seznam ponudnikov storitev, ki lahko namestijo piškotke na našo spletno stran, je v  Prilogi. 

 

    V. Katere piškotke uporablja Meta Platforms Ireland Ltd.? 

Podravka zbira, uporablja in upravlja z vašimi osebnimi podatki, ki so na Facebook strani https://lino.si in so dostopni z uporabo omenjene strani.

Meta uporablja piškotke, če imate Facebook račun, če uporabljate izdelke Meta, vključno z našo Facebook stranjo in aplikacijami, ali če obiskujete druga spletna mesta in aplikacije, ki uporabljajo izdelke Meta (vključno z gumbom »všeč mi je« ali druge tehnologije Meta).

Piškotki omogočajo Meti, da vam ponuja izdelke Meta in razume podatke, ki jih prejema o vas, vključno s podatki o vaši uporabi drugih spletnih mest in aplikacij, ne glede na to, ali ste registrirani ali prijavljeni.

Piškotki pomagajo zagotoviti, zaščititi in izboljšati izdelke Meta, na primer s personalizacijo vsebin, prilagajanjem in merjenjem oglasov ter omogočanjem varnejšega okolja. Čeprav se lahko piškotki, ki jih uporablja Meta, občasno spremenijo v skladu z izboljšavami in posodobitvami izdelkov Meta, se uporabljajo za: preverjanje pristnosti; varnost in integriteto spletnega mesta in izdelkov; onemogočanje dejavnosti, ki kršijo pravila Mete ali kako drugače onemogočajo pravilno zagotavljanje izdelkov Mete; oglaševanje, priporočila, analitiko in merjenje; merjenje uspešnosti oglaševalskih kampanj za podjetja, ki uporabljajo izdelke Meta; omogočanje, da na Facebooku onemogočite prikaz oglasov na podlagi dejavnosti na drugih spletnih mestih; zagotavljanje vsebin, ki so pomembna za območje, kjer ste; performance; analitiko in raziskave.

Piškotki, ki jih uporablja Meta, se namestijo na vaš računalnik ali napravo tudi pri uporabi izdelkov, ki jih nudijo drugi člani podjetij Meta, ter spletnih mest in aplikacij, ki jih nudijo druga podjetja, ki uporabljajo izdelke Meta, vključno s podjetji, ki v svoja spletna mesta in aplikacije vključujejo tehnologije Meta. Navedeno pomeni, da lahko v določenih okoliščinah vaše podatke poleg upravitelja strani https://lino.si  zbirajo tudi drugi partnerji Facebooka in druga podjetja, ki morda uporabljajo storitve Facebooka.

Facebook uporablja piškotke in prejema podatke, ko obiščete njegova spletna mesta in aplikacije, vključno s podatki o napravi in podatki o vaši dejavnosti brez kakršnega koli dodatnega delovanja z vaše strani. To se zgodi ne glede na to, ali imate Facebookov uporabniški račun in ali ste prijavljeni ali ne.

Ali druge strani uporabljajo piškotke, povezane s Facebookovimi izdelki?

Da, druge strani lahko uporabljajo piškotke na Facebookovih izdelkih za zagotavljanje storitev nam in podjetjem, ki oglašujejo na Facebooku.

Facebookovi in naši partnerji za merjenje na primer uporabljajo piškotke na Facebookovih izdelkih, da bi oglaševalcem pomagali razumeti učinkovitost oglaševalskih kampanj na Facebooku in primerjati učinek teh kampanj z oglasi, prikazanimi na drugih spletnih mestih in v drugih aplikacijah.

Tudi tretje strani uporabljajo piškotke na lastnih spletnih straneh in v lastnih aplikacijah v povezavi s Facebookovimi izdelki. Če želite izvedeti, kako druge strani uporabljajo piškotke, si oglejte njihova pravila.

 

Kako upravljati z načinom, ki ga Facebook uporablja pri piškotkih za prikazovanje oglasov? 

S spodaj opisanimi orodji lahko upravljate, na kakšen način Facebook uporablja podatke za prikazovanje oglasov, na ta del pa upravljavec ne more vplivati.

Prikaz spletnih oglasov, ki jih prikazujejo Facebook in druga podjetja, lahko izklopite prek združenja Digital Advertising Alliance v ZDA, Digital Advertising Alliance of Canada v Kanadi ali Evropske zveze za interaktivno digitalno oglaševanje ali prek nastavitev vaše mobilne naprave. Upoštevajte, da programska oprema za blokiranje oglasov in orodja, ki omejujejo našo uporabo piškotkov, motijo ​​te kontrole.

 

Dodatne informacije o oglaševanju na internetu:

Oglaševalska podjetja, s katerimi Meta sodeluje, v okviru svojih storitev uporabljajo predvsem piškotke in podobne tehnologije. Če želite izvedeti več o tem, kako oglaševalci na splošno uporabljajo piškotke in o izbirah, ki jih ponujajo, raziščite naslednje vire: Digital Advertising Alliance, Digital Advertising Alliance of Canada in Evropska zveza za interaktivno digitalno oglaševanje.

Upravljanje piškotkov v brskalniku:

Poleg vsega naštetega lahko vaš brskalnik ali naprava vsebujeta nastavitve, ki vam omogočajo da izberete, ali boste piškotke shranili v brskalniku, in možnost brisanja piškotkov. Za več informacij o teh kontrolnikih poiščite v pomoči za brskalnik ali napravo.

    VI. Katere piškotke uporablja Google LLC in z njimi povezana podjetja? 

Podravka uporablja tudi določene Googlove storitve na podlagi katerih prek piškotkov in Google LLC zbira določene osebne podatke (v nadaljevanju: Google).

Ko govorimo o Googlovih storitvah, se pod tem pojmom upoštevajo:

– Googlove aplikacije, spletna mesta in naprave, kot so Iskanje, YouTube in Google Home,

– platforme, kot sta brskalnik Chrome in operacijski sistem Android,

– izdelki, ki so integrirani v aplikacije in spletna mesta tretjih oseb, kot so Ads, Analytics in vgrajeni Googlovi zemljevidi.

 

Uporaba piškotkov za »Analytics«

Google Analytics je orodje za analizo, ki lastnikom spletnih strani pomaga ugotoviti, kako njihovi obiskovalci uporabljajo možnosti njihovih strani in aplikacij. Lahko uporablja nabor piškotkov za zbiranje informacij in poročanje o statistiki uporabe spletnega mesta, ne da bi razkrilo identiteto posameznih uporabnikov Googla. Glavni piškotek Google Analytics je »_ga«. Poleg poročanja o statistiki uporabe spletnega mesta se lahko Google Analytics skupaj z nekaterimi zgoraj opisanimi reklamnimi piškotki uporablja za prikaz ustreznejših oglasov na Googlovih izdelkih (kot je Iskanje Google) in na spletu ter za merjenje interakcij z oglasi, ki jih prikazujemo.

Več na https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hr.

Izvozite in izbrišite podatke, zbrane prek piškotkov s pomočjo Googlovih storitev

Kadarkoli lahko izvozite kopijo svojih podatkov ali pa podatke izbrišete iz Google računa.

Po želji lahko izvozite kopijo vsebine iz svojega Google računa za varnostno kopiranje ali uporabo storitev zunaj Googla.

 

Če želite izbrisati svoje podatke, lahko:

• izbrišete vsebine iz določenih Googlovih storitev;

• poiščete in nato izbrišete določene postavke iz svojega računa na strani Moja dejavnost;

• izbrišete določene Googlove izdelke, vključno s podatki, povezanimi z njimi;

• izbrišete svoj celoten račun Google.

 

Če potrebujete dodatno pomoč pri Google računu, se obrnite na administratorja. Podravka ne more vplivati ​​na vašo uporabo in nastavitve Google računa in spletnega brskalnika. Če imate dodatna vprašanja, se lahko obrnete na Google in njihovo pisarno za zaščito zasebnosti, lahko pa se obrnete tudi na Agencijo za zaščito osebnih podatkov Republike Slovenije.

 

    VII. Kako lahko nadzorujete piškotke?

Piškotke lahko kadarkoli nadzorujete, kar pomeni, da lahko ob vsakem obisku strani https://vegeta.com/hr/ izberete drugo kategorijo piškotkov ali pa jih izbrišete. Vsekakor vas opozarjamo, da nujnih piškotkov ne morete nadzorovati, saj brez njih spletno mesto ne more delovati, še posebej ne na ravni, ki jo vsi naši uporabniki (vprašani) pričakujejo.

Kot upravitelju strani https://lino.si smo vam zgoraj navedeno posredovali preko pojavnega okna

Svoje izbire lahko kadar koli spremenite v nastavitvah brskalnika, ki ga uporabljate

Vse piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete, nastavitve večine brskalnikov pa omogočajo blokiranje shranjevanja piškotkov. Če blokirate piškotke, boste morda morali ročno prilagoditi nekatere nastavitve vsakič, ko obiščete spletno mesto, določene storitve in funkcije pa morda ne bodo dostopne.

 

    VIII. Dodatne informacije o izklopu piškotkov

Trenutno obstaja več spletnih mest za onemogočanje shranjevanja piškotkov za različne storitve.

Več informacij dobite na naslednjih spletnih naslovih:

www.allaboutcookies.org 
www.youronlinechoices.com/hr 
www.aboutads.info/choices
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

Poleg naštetega so vam lahko v veliko pomoč tudi naslednje spletne strani:

•European Interactive Digital Advertising Alliance (EU)
•Internet Advertising Bureau (US)
•Internet Advertising Bureau (EU)
•Google Chrome
•Internet Explorer
•Mozilla Firefox
•Safari (Desktop)
•Safari (Mobile)
•Android Browser
•Opera
•Opera Mobile

 

    IX. Ponovno urejanje in nadzor piškotkov

Z vsakim obiskom naše spletne strani se lahko odločite za ponovno urejanje in nadzor piškotkov ter jih lahko kadarkoli izbrišete in/ali spremenite.

Podravka si pridržuje pravico do spremembe teh pravil kadarkoli.

V primeru sprememb piškotkov, določenih s temi pravili, ali uvedbe novih, bo Podravka ta pravila spremenila in po potrebi zaprosila za ponovno privolitev subjekta, vse navedeno najkasneje v 7 dneh od nastopa okoliščin, ki so privedle do sprememb tega pravilnika.

 

Naš pooblaščenec za varstvo podatkov je dosegljiv na: dpo@podravka.hr