Vteh pravilih o varstvu zasebnosti (v nadaljevanju: pravila) je navedeno, katere vaše osebne podatke pridobivamo, na kakšen način jih obdelujemo in za katere namene jih uporabljamo. Opisane so tudi vaše pravice, povezane z vašimi podatki.

PODRAVKA d.o.o, Podravka d.o.o., Ljubljana, Šmartinska c. 154, SI-1000 Ljubljana,, ID za DDV SI27079457 (v nadaljevanju: “Podravka“ ali “mi“) obdeluje osebne podatke uporabnikov svojih storitev in obiskovalcev spletne strani www.lino.si v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov 2016/679).

Spoštujemo vašo zasebnost in osebne podatke obdelujemo pošteno in zakonito ter izključno na podlagi veljavnih pravnih podlag ali v skladu z vašimi soglasji za obdelavo.

2. Način in nameni obdelave osebnih podatkov

Dostop do spletne strani www.lino.si  je prost in ne zahteva registracije. Če se odločite za registracijo, lahko uporabljate več vsebin in funkcionalnosti strani (npr. objavljanje svojih fotografij, sodelovanje v igrah, lahko se prijavite za prejemanje obvestil po elektronski pošti ipd.)

Ob registraciji pridobimo vaše uporabniško ime in naslov elektronske pošte. Poleg tega lahko vnesete dodatne osebne podatke, če to želite.

Drugi registrirani uporabniki bodo lahko med dostopanjem do vaše strani videli vaše uporabniško ime in vašo sliko profila. Drugi osebni podatki, ki ste jih prostovoljno vnesli med registracijo, ostalim uporabnikom ne bodo vidni.

Osebne podatke, ki jih pridobivamo z registracijo, obdelujemo zato, da bi vas seznanili z našimi izdelki in storitvami ter za izboljšanje kakovosti vsebine in funkcionalnosti te strani.

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob registraciji, bomo obdelovali v času obstoja te strani oziroma v času trajanja vaše registracije. Po tem bomo vaše podatke izbrisali, razen če nam boste dovolili, da jih še naprej hranimo.

Promocijska sporočila

Če želite prejemati promocijska sporočila o naših izdelkih in storitvah, lahko preprosto prijavite svoj e-poštni naslov v spletni obrazec brez registracije. Kadarkoli lahko onemogočite prejemanje promocijskih sporočil, tako da izberete ponujeno možnost za preklic soglasja v prejetem promocijskem sporočilu.

Promocijske nagradne igre in nagradni natečaji

Občasno organiziramo nagradne igre in druga tekmovanja. Osebne podatke, ki jih pridobivamo na ta način, obdelujemo izključno za namen izvedbe nagradne igre oziroma tekmovanja (npr. objava imen zmagovalcev, za vzpostavitev stika z zmagovalci, dostavo nagrade ipd.). Za sodelovanje v nagradni igri ali natečaju potrebujemo vaše ime, priimek, e-pošto, kontaktni telefon in naslov za dostavo nagrade.

Pridobljene podatke bomo izbrisali po šestih mesecih od datuma objave zmagovalca. Če ste na prijavnem obrazcu za nagradno igro ali natečaj pristali na prejemanje promocijskih sporočil, se lahko kadarkoli odjavite od prejemanja le-teh, tako da v prejetem promocijskem sporočilu izberete ponujeno možnost za preklic soglasja.

Vzpostavitev stika

Če se obrnete na nas s svojimi vprašanji, bomo podatke, ki nam jih posredujete, obdelovali izključno za nudenje zahtevanih informacij. Po odgovoru na vaše vprašanje bomo pridobljene podatke izbrisali.

Osebni podatki, potrebni za reševanje reklamacij glede izdelka, se hranijo 12 mesecev od dneva prejema v skladu s predpisi, ki urejajo pravice potrošnikov.

3. Prejemniki osebnih podatkov

Podravka bo vaše osebne podatke posredovala drugim prejemnikom izključno na podlagi pravne obveznosti oziroma utemeljene zahteve pooblaščenega javnega organa (npr. sodiščem).

Po potrebi bomo osebne podatke posredovali tudi zaupanja vrednim partnerjem (upravljavcem obdelave) zaradi nudenja podpore uporabnikom, vzdrževanja informacijskega sistema, tržnih raziskav ali podobnih potreb z obveznimi zahtevami po zaupnosti in varstvu podatkov.

4. Varstvo osebnih podatkov otrok na spletnih straneh Lino.si

Morebitno pridobivanje in obdelava podatkov mladoletnih oseb do 16 let (otroci) izvajamo izključno s soglasjem nosilca starševske odgovornosti..

V neposredni komunikaciji z otroki po internetu opažamo edinstvene težave, ki jih predstavlja varstvo njihove zasebnosti, zato je ta spletna stran izdelana tako, da v največji možni meri varuje pravice otrok in njihovo zasebnost.

V spletnih obrazcih, v katere bi lahko otroci, mlajši od 16 let, vnesli svoje osebne podatke, jih v razumljivem in ustreznem jeziku usmerjamo, da prosijo starše za dovoljenje za vnos podatkov za namene registracije, za izdelavo uporabniškega profila in uporabo drugih možnosti te strani.

5. Varstvo osebnih podatkov

Pridobljene osebne podatke obdelujemo z obvezno uporabo ustreznih pravnih, tehničnih in organizacijskih varnostnih ukrepov, da bi preprečili vsako nepooblaščeno obdelavo podatkov. Dostop do vaših osebnih podatkov je omejen samo na tiste zaposlene, ki te informacije potrebujejo pri nudenju naših storitev. Naše zaposlene neprestano izobražujemo o pomembnosti zaupnosti podatkov ter varovanju zasebnosti in zaščiti vaših podatkov. Pridobivamo le tiste podatke, ki so potrebni za predmetno obdelavo in jih ne hranimo dlje, kot je to potrebno oziroma je določeno z zakonskimi predpisi.

6. Vaše pravice

Kadarkoli imate pravico, da od nas zahtevate informacijo o obdelavi vaših osebnih podatkov ter zahtevate uveljavljanje naslednjih pravic:

• pravico dostopa do podatkov, povezanih z vami,

• popravek ali dopolnitev vaših osebnih podatkov, da bi bili vedno pravilni,

• izbris osebnih podatkov (če ni utemeljenih razlogov za hrambo podatkov),

• omejitev obdelave osebnih podatkov, če npr. menite, da vaši osebni podatki niso pravilni in dokler ne preverimo njihove pravilnosti,

• preklic soglasja za obdelavo podatkov (npr. za prejemanje promocijskih sporočil).

Če menite, da je kršena katerakoli od vaših pravic, lahko vložite pritožbo pri Agenciji za zaščito osebnih podatkov na naslovu:

Martićeva ulica 14, HR – 10 000 Zagreb, email: azop@azop.hr

7. Kontakt za varstvo osebnih podatkov

Zahteve, pritožbe ali vprašanja v zvezi z obdelavo in zaščito osebnih podatkov lahko pošljete na elektronski naslov info@podravka.si ali na naslov Podravka d.o.o., Šmartinska c. 154, 1000 Ljubljana.

V nastavitvah svojega uporabniškega računa lahko vedno vidite, katere vaše osebne podatke smo pridobili. Svoj račun lahko tudi izbrišete in s tem bodo izbrisani vsi vaši osebni podatki, ki ste nam jih posredovali.

V skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, bo vsaka zahteva/vprašanje rešeno v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30 dneh od prejema.

Če boste stopili v stik z nami glede navedenih zahtev, si bomo prizadevali, da bi potrdili vašo identiteto in preprečili nepooblaščeno obdelavo osebnih podatkov.

Služba za varstvo podatkov

Podravka d.o.o.
Šmartinska 154
SI - 1000 Ljubljana
Tel.  01/47 97 100
info@podravka.si

8. Pravila za varstvo osebnih podatkov drugih spletnih strani/tretjih oseb tretjih strani

Na tej strani boste našli povezave do drugih spletnih strani ali portalov. Pravila o varstvu osebnih podatkov na teh portalih se lahko razlikujejo od teh pravil.

Na naši spletni strani vam lahko ponudimo tudi funkcije družabnih omrežij, ki vam omogočajo, da svoje osebne podatke delite na socialnih omrežjih. Zato vas prosimo, da se seznanite s pravili o varstvu osebnih podatkov, ki veljajo na straneh drugega portala ali družabnega omrežja oziroma s strani tretjih oseb.

V primeru sprememb teh pravil vas bomo o tem obvestili na tej strani in posodobili datum spremembe politike zasebnosti na dnu strani.

Ta pravila so bila nazadnje posodobljena 24. 5. 2018.