• 40 min

Izjemna aroma tega kolača vas bo spomnila na babičine kolače, jabolka pa bodo prispevala k izjemni sočnosti te sladice.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 100 ml mleka
  • 125 g Posebne bele moke Žito
  • 100 g rožičeve moke
  • 60 g rozin
  • 2 jabolki (500 g)
  • 1 zavitek pecilnega praška Dolcela
  • 120 g Lino lade nougat
  • 1 žlica mandljevih lističev

Priprava

  1. 1.
    V posodo dajte rumenjake in sladkor ter vse skupaj penasto umešajte.
  2. 2.
    Dodajte olje, mleko, moko s pecilnim praškom in rožičevo moko ter vse skupaj zmešajte.
  3. 3.
    Beljake stepite v čvrsti sneg in jih s kuhalnico umešajte v zmes.
  4. 4.
    Nato previdno umešajte rozine in naribani jabolki.
  5. 5.
    Zmes razporedite v namaščen model za torto (Ø 26 cm) in pecite 25 minut na 180 °C.
  6. 6.
    Pečeno torto vzemite iz pečice in ohladite.
  7. Lino nasvet

    Kolač lahko spečete v pravokotnem pekaču in narežete na kocke. Zaradi jabolk bo kolač bolj sočen. V biskvit jih lahko dodate vsakič, ko se vam zdi, da bo le-ta bolj suh.
    Lino nasvet
    7.
    Ohlajen kolač premažite z Lino lado nougat in posujte z mandljevimi lističi.

Postrežba

Ohlajen kolač premažite z Lino lado nougat in posujte z mandljevimi lističi.

Nutritivne vrednosti

Energija 233 kcal / 974 kJ

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketinški

Nastavitve