• 60 min

  • 4 osebe

Sestavine

  • 3 žlice olivnega olja
  • 200 g čebule
  • 200 g korenčka
  • 800 g stročjega fižola
  • 150 g krompirja
  • 1 žlička sladke paprike Maestro
  • 1 žlica Vegete
  • ½ žličke česna Maestro
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica svežega sesekljanega peteršilja

Priprava

  1. 1.
    Na segretem olju prepražite sesekljano čebulo, dodajte korenček, narezan na koleščke, in vse skupaj še na hitro prepražite.
  2. 2.
    Dodajte očiščen, opran in narezan stročji fižol in krompir, ki ste ga narezali na kocke, sladko papriko, zalijte z vodo, potresite z Vegeto, česnom in pokrito kuhajte na zmernem ognju, dokler se zelenjava ne zmehča.
  3. Lino nasvet

    Sladko papriko lahko zamenjate s pekočo.
    Lino nasvet
    3.
    Na koncu primešajte smetano za kuhanje.

Postrežba

Postrezite posuto s peteršiljem.

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo z namenom pravilnega delovanja naše spletne strani in stalnega izobljševanja naših storitev. V primeru, da želite onemogočiti uporabo piškotkov, nekatera vsebina spletnih strani ne bo dostopna. Več informacij na Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Marketinški

Nastavitve